onsdag 16 december 2009

Kär gammal tavla

Tack! alla ni som lämnar  kommenterar här på min blogg. Det värmer hjärtat. En annan sak som värmer mitt hjärta och är ett kärt minne från min farmor och farfar. Erik och Agnes som min farfar och farmor hette köpte denna tavla som nygifta. Tavlan blev efter en flytt vatten skadad därav den udda formen upptill. Charmigt tycker jag.



Denna tavla hängde i finrummet över matsalsbordet hemma hos farmor och farfar. Enda sedan jag var liten har jag alltid facinerats av den. Då som liten tös funderade jag alltid över vem hon väntade på. Idag tror jag mig veta svaret. Kvinnan väntar på sin allra käraste. Kaffet och snapsen står på bordet. Den lilla sover rofyllt i sin vagga och utanför fönstret ser hon hans båt komma i hamn. Om det är någon av er som känner till lite mer om denna tavla så får ni gärna berätta det för mig.



Många av er bloggare har pyntat och visar så fina bilder. Så långt i julpyntningen har jag tyvärr inte kommit. Jag som är tidsoptimist trodde väl att jag skulle vara klar vid det här laget men icke. Tiden räcker bara inte till. Heltidsjobb och pendling cirka tolv mil om dagen tar energi och tid. Hyacinter i en korg och ett granrishjärta har jag dock lyckats åstadkomma.




Ha en fortsatt trevlig vecka. Hoppas vi ses snart igen.
Kram Camilla

13 kommentarer:

Lönnen 13 sa...

Vilket fint granrishjärta du har gjort!
Glöm inte maila din adress till mig så att jag kan skicka din vinst, skriv vilken påse du vill ha.
Kram Anneli

Norregård sa...

Tavlan är så vacker!! Vilket fint barndomsminne!!
Granris hjärtat är jättegulligt!!
Ha det bra;o)
Kram Kram Malin

hemma hos lilla mej sa...

Vilken otroligt vacker tavla.Vilket fint barndomsminne.Vad gullig blommgrupp jättesöt.Super gulligt hjärta.Oj vad långt att åka varje dag.Ha en fin kväll vännen vinterkram Rita ♥

Unknown sa...

hej där vännen
ojdå pendlar 12 mil lät inte allt för skoj, förstår att du är trött...men jätte fina bilder visar du på ditt julpynt gillar hjärtat.
kramar
Catthie

mariaK. sa...

Jättevacker tavla! Härligt att du har fått ta hand om den:-)
Här har inte heller så mycket pynt kommit fram, trots äldste sonens förfrågningar. Vill gärna göra en lite rejälare städning i renoveringsdammet först.
Men ta det lugnt :-), man är inte mer än människa och kan omöjligt hinna med allt! Jag trodde dock detta förut, men så sa kroppen ifrån. Nu för tiden tänker jag en extra gång, om det verkligen är så viktigt, det som jag vill hinna med.
Sköt om dig, Maria

Anonym sa...

Så fin tavla ja allt är fint du gjort.

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Hallå Camilla!! Underbar tavla du har fått.. sött hjärta du gjort.. massa snökramar sussie

Anonym sa...

Tack för ditt inlägg,ja snön vräker ner här håller det på så här kommer jag väl inte till ullared i morgon.

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Halloj Camilla,
tack så mkt för din ord, du är så gullig! Men vilken vacker tavla och intressant! Om du skulle få veta mer, så berätta gärna det för mig, sånt är alltid intressant att få veta. Det är inte alltid lätt att hinna med allt som du beskriver med jobb och pendlandet, men man gör så gott man kan! Tycker det att granrishjärtat är himla fint, vad duktig du är!

Många kramar Elin :)

Elsa och Helena sa...

Jodå, jag får ledihet över jul, i helgen ska dottern och jag baka, mysigt.

Jättefin tavla och vilket fint kärt minne av dina farföräldrar:)

Hyacintpyntet är jättefint...det är oxå det ända jag åstakommer:)

Kram Helena

Anki sa...

Sötisrumpan, du är för go du!
Jag tycker du har fint, och den tavlan är ett kärt minne förstår jag...vad gör det då att den är lite skev *ler*
Gud så skönt att det är fler än jag som inte är klara med allt julstök, man får ta det som det är det blir jul iaf! Jag ska försöka komma iväg i helgen och köpa julklappar, nu när jag iaf är på benen...men det går allt trögt! Men det är ju tanken som räknas, kanske ska testa den på ungarna när det kommer till julklapparna, haha!
Tolv mil, det var allt en himlans mycket, måste kännas ganska jobbigt!
Men du har gjort en superfin hjärtkrans, love it!

Viola sa...

Vilken underbar tavla ...så roligt att få ta hand om denna, har faktiskt aldrig sett det motivet, ser ju en hel del tavlor när jag köper in till butiken, önskar dig en fin sista adventshelg, KRAM

hagagården sa...

Hej
Jag förstår att det är svårt att hinna med för dig med heltidsjobb och pendlande.
Men du har gjort så fint i din korg med hyacinter och hjärtat var underbart vackert.
Kram o ha en trevlig helg.
ninni